Maak kennis met het bestuur van de Stichting KU12

De Stichting Behoud Zeepunter KU12 Anna Maria is in 2018 opgericht om de KU12 te kunnen restaureren en om de punter in de toekomst in te kunnen zetten voor (publieks-)activiteiten.

De KU12 is er voor iedereen om er van te genieten, als vrijwilliger, als ’toeschouwer’, en/of als deelnemer aan activiteiten.

Op dit moment moet het schip dringend gerestaureerd worden.

Een groepje enthousiaste mensen kwam op het idee om een stichting op te richten voor het behoud van het prachtige stukje varend erfgoed dat de KU12 in feite is. Het schip is ondergebracht in de stichting.

Het bestuur van de Stichting KU12

Samenstelling van het bestuur:

Joke Spannenburg

Voorzitter

Zij woont in Leiden en is moeder van een leuke dochter en een leuke zoon. Zij houdt van rust, natuur en zeilen. Oorspronkelijk opgeleid als jurist aan de Universiteit Leiden werkt zij nu als counseller in haar eigen praktijk Relief Counselling, waar zij mensen die even een extra steuntje in de rug nodig hebben, door middel van gesprekken weer meester helpt worden van hun eigen leven. Zij was sinds 1996, samen met haar man, eigenaar van de KU12 Anna Maria.

Clemens van der Nat

Secretaris

Hij woont in Den Haag, is getrouwd en vader van twee uit-studerende dochters. Hij is opgeleid als scheepsbouwer (scheepsbouwkundig ingenieur) bij Maritieme Techniek aan de TU Delft, waar hij in 1999 is gepromoveerd op het onderwerp “A Knowledge-based Concept Exploration Model for Submarine Design”. Sinds 2001 werkt hij bij Bluewater in Hoofddorp. In zijn vrije tijd zeilt hij graag en is hij actief binnen de Bewoners Organisatie Leidschenveen.

Joost Kouwenhoven

Joost Kouwenhoven

Penningmeester

Hij woont samen met zijn vriendin in Delft. Opgeleid als scheepswerktuigkundig ingenieur op de Hogere Zeevaartscholen op Terschelling en in Rotterdam is hij sinds 1995 werkzaam in de regeltechniek. In 2018 is hij aan de slag gegaan als adviseur in zijn eigen bedrijf ‘Koentec smartbuildings advies en support’. In zijn vrije tijd is hij actief als PADI-duikinstructeur bij een duikschool en zelf is hij ook een enthousiast duiker, zowel in tropisch water als in de Zeeuwse zee-armen, waar hij veel onderwaterleven en een enkele keer een scheepswrak ziet.