Kijk voor andere Sponsortochten in het Foto-archief.

 

Na het succes van de Sponsortocht in 2019 met collega-platbodem Kagenaar Hylke Tromp, stonden er voor 2020 maar liefst
9 Sponsortochten gepland.
Helaas was het weer op 4 juni en 4 en 5 juli te slecht om te varen.
Op 10 september was er te weinig belangstelling om de tocht door te laten gaan. Er zijn (minimale) kosten verbonden aan de tochten, maar de crowdfunding moet per saldo natuurlijk ook voldoende geld opleveren.

De tochten die -Coronaveilig- wel zijn gemaakt, waren allemaal opnieuw een heel groot succes (klik voor een foto-impressie) voor alle deelnemers: voor de altijd leuke bemanningen van de Hylke Tromp, voor de mensen die de excursies hebben verzorgd, voor de vogelgidsen, voor de voorzitter die mee mocht als gastvrouw, en niet in de laatste plaats voor onze gasten.

 

Klik op een foto voor een beknopte foto-impressie (in 6 foto-collages)

 

De excursies brachten ons op nieuwe plekken in het verrassende ‘achterland’ van de Kagerplassen. Zo werd aangelegd bij de Boerenlandvogelboer van de Boterhuispolder, bij ‘Boer Smul’ van Boerderij Boterhuys en bij Kaasboerderij ‘Hoeve Waterrijk’ op het eiland van de Buurterpolder.

De talrijke vogels, een prima windje, een heerlijk zonnetje en een lekkere lunch (gesponsord door Relief Counselling) maakten de Sponsortochten extra plezierig.

In 2021 hopen we op een vervolg, waarvoor de uitnodiging in een ‘Licht Briesje’ zal worden verstuurd.
Nieuwsbrieflezers krijgen met voorrang een uitnodiging!

De opbrengst van de Sponsortochten in 2020 bedraagt in totaal bijna € 1.800!