Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afgelast: 2e Dutch WoodenBoat Festival

03/07/2020 - 05/07/2020

Wanneer het lukt om op tijd voldoende geld bij elkaar te krijgen en de restauratie tijdig kan worden afgerond, kan de KU12 zèlf bezichtigd worden in Den Helder.

Na het succes van het 1e Dutch WoodenBoat Festival in 2019 belooft het in 2020 weer een mooi en inspirerend evenement te worden.

WoodenBoat Festival 2020

Welkom bij het Houten Boten Festival van Nederland: het Dutch WoodenBoat Festival met vele houten boten op het land en in het water met de gebruikers en bouwers erbij die er hun ziel en zaligheid in hebben gelegd.
Wij vieren dit festival om het feit dat er al minstens 10.000 jaar houten boten gebouwd EN gevaren worden.

Na een erg goed ontvangen eerste festival willen we opnieuw een eigen HoutenBoten Festival organiseren in 2020 in Den Helder.

De vorige versie was een warm bad; niet alleen voor de organisatie maar vooral voor menig deelnemer: eindelijk een eigen festival voor Houten Schepen en Bootjes.

In 2020 willen we er een klein schepje bovenop; iets meer slagroom op de taart; iets meer mooie boten. Diegenen die de vorige festival nog ‘van niets wisten’ en een beetje verrast waren: loop je stoute schoenen uit en KOM! Je bent van harte welkom!

Ook ons tweede Festival vindt weer plaats op Willemsoord in Den Helder. U rijdt daar langs als u ‘op weg bent’ naar de boot naar Texel.

Ik hoop jullie weer te zien.

 

Wat is het Dutch WoodenBoat Festival?

Het Dutch WoodenBoat Festival is voor het eerst gehouden in juli 2019 als Nederlandse festival voor Houten Boten.

Dit festival is een ode aan de eeuwenlange houten bootbouw-traditie die een boost gaf aan de economische ontwikkeling van het gebied dat we nu Nederland noemen.

 

Wat is er te doen?

Zien en ‘beleven’ van houten boten en alles dat daarmee verband houdt; ontmoeten van gelijkgezinde bouwers en vaarders, bewonderen van al dat moois op en uit het water; standhouders met diverse aan houten schepen gerelateerde producten; presentaties, sprekers samen met eten en muziek.

Er is een ABBA, de Amateur BootBouw Award. Er wordt zelfs gewerkt aan een boot. Een bootbouwschool doet demonstraties. We willen een tweedehands markt op zaterdag, modelbouwers in ’t weekend, jeugd activiteiten?

Ook zijn er naast dit festival ook de Jutterhavendagen top zaterdag en zondag: een leuke markt met o.a. oude ambachten, straattheater, muziek, horeca, een leuk initiatief van Willemsoord BV.

De vrijdag begint met de jaarlijkse Botterrace, dit jaar voor de 11e keer.

 

Hoe kan ik mij inschrijven?

Het is een low budget evenement maar deelnemers met een boot of bedrijven die een stand willen, moeten zich wel inschrijven door een mail te sturen naar info@dutchwoodenboatfestival.nl.

Bezoekers hebben overal vrij toegang, langs de kades in de hal en de werkplaats en eventueel kunnen zij de schepen bezoeken wanneer de eigenaar dat goed vindt.

Kijk op www.dutchwoodenboatfestival.nl

Gegevens

Begin:
03/07/2020
Einde:
05/07/2020
Site:
https://dutchwoodenboatfestival.nl/over-dwbf/

Organisator

Dutch WoodenBoat Festival
E-mail
info@dutchwoodenboatfestival.nl

Locatie

De Helder Willemsoord, gebouw 65
Willemsoord 52
Den Helder, 1781 AS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie