Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tall Ships Races – Harlingen Sail

14/07/2022 @ 08:00 - 17/07/2022 @ 17:00

Tall Ships Harlingen

Stichting Harlingen Sail organiseert het evenement The Tall Ships Races Harlingen (TSRH). Dit in nauwe samenwerking met en in opdracht van de gemeente Harlingen.
Het is het grootste meerdaagse evenement ooit in Friesland gehouden. Het is in 2018 in samenwerking met Stichting Kulturele Haadstêd Leeuwarden 2018. En van groot economisch en toeristisch belang. Het is een evenement van evident internationaal niveau. Het zal  blijvende invloed hebben op het economische, toeristische, sportieve en culturele klimaat en imago.

Op 14 juli 2022 is het zo ver, voor de derde keer in Harlingen. Vanaf 10 juli 2022 varen zowel grote vierkant getuigde als kleinere modern getuigde schepen naar Harlingen. Maar welke schepen kunt u als bezoeker verwachten tijdens het evenement? Waar komen de schepen vandaan en welke geschiedenis hebben deze Tall Ships?

Hieronder staan de aanwezige schepen op een rijtje, waarbij regelmatig nieuwe deelnemende schepen worden toegevoegd!

Lees hier meer over wat een Tall Ship is en wat de verschillende klassen betekenen.

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen, waarbij alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs).
Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

De Tall Ships Races bestaan altijd uit twee of drie etappes, waarbij verschillende Europese havens worden aangedaan. De verschijning en verrichtingen van de schepen zijn spectaculair. Ze passen in de beste tradities van de Nederlandse scheepvaart.

De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten.

Schippers van de KU12 hopen hierbij aanwezig te zijn.

Gegevens

Begin:
14/07/2022 @ 08:00
Einde:
17/07/2022 @ 17:00
Site:
https://harlingensail.com/

Organisator

Gemeente Harlingen

Locatie

Harlingen