Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

? Nationaal Mobiel/Varend Erfgoed Weekend

14/09/2019 - 15/09/2019

Eerste Nationaal Mobiel Erfgoed Weekend op 14/15 september 2019

Varend Erfgoed in Lelystad! In 2019 staat iets bijzonders te gebeuren. In het kader van de Open Monumentendag gaat het eerste Nationaal Mobiel Erfgoed Weekend plaatsvinden.

Op 13, 14 en 15 september zullen prachtige toonbeelden van mobiel erfgoed te zien zijn vanuit de luchtvaart, railvervoer, wegvervoer en scheepvaart. Een unieke gelegenheid om met alle aspecten van Mobiel Erfgoed kennis te maken, te zien en te beleven.

Maar nog belangrijker is om het verhaal achter dit unieke stuk Nederlands Mobiel Erfgoed te leren kennen. Immers, de wording van het moderne Nederland is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de ontwikkeling van een diversiteit aan vormen van vervoer. Deze hebben Nederland mede gemaakt tot wat het nu is.

Behalve de schitterende objecten zelf zal dus het verhaal achter deze objecten uitgebreid aan bod komen. Met onder meer een “pop-up” museum voor Mobiel Erfgoed, het derde Nationaal Congres Mobiel Erfgoed (op de vrijdag) en een semipermanente tentoonstelling in Batavialand.

Het Varend Erfgoed is te bezichtigen in de Bataviahaven.

 

Gegevens

Begin:
14/09/2019
Einde:
15/09/2019
Site:
http://www.fven.nl/suydersail-2019/